Lazac wrap házilag

Manapság úton útfélen tudunk magunknak venni valamilyen wrapot, alias tortilla tekercset. Azonban ezek sok esetben nem a legegészségesebb összetevőkből készülnek. Valójában pár perc alatt mi is elkészíthetjük saját otthonunkban, akár ebédre, vagy vendégvárónak. Én most lazacos verzióban készítettem el. Természetesen mindenki úgy variálja, ahogy szeretné.

Előkészítés: ~10 perc, sütés ~15 perc

Hozzávalók (4 személyre)

Tortillahoz
100 g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g fehér tönkölyliszt
kb. 2,5 dl víz
1 tk. sütőpor
1/2 - 1 tk só (ízlés szerint)
2 ek. olívaolaj
1/2 marék zúzott tökmag és szezámmag

Lazachoz
200 g füstölt lazac
50 ml szójaszósz
50 ml balzsamecet

+ saláta, hagyma, rukkola, paradicsom, olajbogyó, sajt /nálam kéksajt szerepelt a menüben/ ízlés szerint


Öntsük nyakon a balzsamecetes szójaszósszal a lazac szeleteket, és hagyjuk pácolódni, amíg a tortillával elkészülünk.

Gyúrjuk össze a tortilla hozzávalóit. /A vizet fokozatosan adagoljuk, mert nem biztos, hogy az összes kelleni fog, mivel nincs két egyforma liszt./


Pár perc pihentetés után lisztes felületen nyújtsuk ki amilyen vékonyra csak tudjuk. Ha teljesen kör alakú, egyforma tortilla lapokat szeretnénk, akkor a kinyújtást követően egy tányért sablonnak használva vágjuk körbe. Előtte nézzük meg mekkora tányér fér bele a serpenyőbe, így pontosan fog illeszkedni a serpenyő aljához.


Forró, száraz serpenyőben pár másodperc alatt süssük meg mindkét oldalát a lapoknak. /Akkor jó, ha hólyagosodni kezd a tészta, és a hólyagok aranybarnára pirultak. Ha tovább sütjük, akkor a tortilla kemény lesz, de ne keseredjünk el, mert chipsként is tökéletes./


Vegyük ki a lazac szeleteket egy tálra, majd a páclében forgassuk meg a salátát/zöldségeket.

Ha mindennel elkészültünk állítsuk össze ízlés szerint a wrapunkat.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések