Csirkés spenótos gnocchi

Lustaság néha nagy úr, és a dolgos hétköznapok nem mindig adnak teret hosszadalmas ételek elkészítésére. Természetesen a házi gnocchinak nincsen párja, de már boltokban is lehet kapni korrekt, olcsó termékeket.


Előkészítés: 10 perc, főzés 10 perc


Hozzávalók (2-3 személynek):


500 g gnocchi
300 g csirkemell felkockázva
200 g friss spenót levél
2 nagy gerezd reszelt fokhagyma
só, bors
150 g natúr joghurt
1 ek. olívaolaj/kókuszolaj/vaj






Forrásban lévő sós vízben a csomagolásnak megfelelően főzzük a meg a gnocchit. Amint feljönnek a víz felszínére már el is készültek.

A csirkét ízlés szerinte sózzuk borsozzuk, majd egy kevés zsiradékon pirítsuk meg.


Adjuk hozzá a fokhagymát. Amint megérezzük az illatát mehet rá a spenót.


Óvatos keverés/forgatás mellett pár perc alatt pároljuk meg a spenótleveleket. Közben sózzunk, borsozzunk utána, ha szükséges.


Ha elkészült húzzuk félre és keverjük bele a joghurtot és a gnocchit. /Ha forraljuk a joghurtot könnyen kicsapódhat./

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések