Vegán nyers "sajttorta"

Az Ünnepek alatt nem kell feltétlenül egészségtelen süteményekkel és tortákkal tömni magunkat. Itt egy vegán mindenmentes alternatíva.

Előkészítés 20 perc

Hozzávalók (15-20 cm csatos tortaformához)


150 g dió (lehet darált is)
50 g datolya (áztassuk forró vízben legalább 15 percig)


Krémhez
100 g banán
100 g eper vagy eperpüré
200 g natú kesudió (legalább 6 órára áztassuk hideg vízbe)
2 ek. citromlé
1-2 ek. méz vagy juharszirup


Ha nincs darált diónk, akkor daráljuk le a diót egy robotgéppel. Szűrjük le a datolyát és robotgéppel dolgozzuk össze dióval, amíg egy jól formálható masszát nem kapunk. Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába oszlassuk el egyenletesen, majd nyomkodjuk le alaposan.


Szűrjük le a kesudiót. A krém hozzávalóit egy turmixgépben, vagy robotgépben dolgozzuk össze. Ha túl híg lett a krém, keverjünk hozzá egy evőkanál darált chia magot vagy útifűmaghéjat.


Halmozzuk a tortaformába, ...



... majd tegyük hűtőbe legalább egy órára.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések