Bögrés töltött csokitorta túróval és rumos aszalt meggyel

A torta szó hallatán az emberek többsége sok melóra és macerára asszociál. A mázas, sok lapos torták alternatívái lehetnek a bögrés sütemények és torták, melyekhez tényleg nem kell nagy szakácstudomány, hogy elkészítsük őket.

Előkészítés 10-15 perc, sütés ~40-50 perc (180 °C, légkeverésen 160 °C)

Hozzávalók (bögre = 2,5 dl):

Tésztához:
2 bögre finomliszt
4 ek. cukrozatlan kakaó
1/2 bögre kristálycukor
1 zacskó sütőpor
1 dl = kb. két ujjnyi napraforgó étolaj
1 bögre tej
100 g étcsokoládé

Töltelékhez:
250 g tehéntúró
3 ek. natúr joghurt
3 ek. vaníliás cukor
1 tk. citromlé
1/2 citrom reszelt héja

1 marék aszalt meggy egy evőkanál barna rumba, vagy rum aromába áztatva.

Kenjünk ki egy csatos torta formát olajjal, majd lisztezzük ki. Keverjük össze a tészta száraz hozzávalóit, majd a túrót a joghurttal, citrommal és a cukorral. Mikróban, vagy gőz fölött olvasszuk össze az étcsokoládé felét az olajjal. Adjuk hozzá a tésztához a tojást, tejet és az étcsokoládés olajat. Keverjük csomómentesre, majd a felét egyenletesen oszlassuk el a sütőformában.


A tésztán oszlassuk el a túrót, úgy hogy a formától körülbelül 1-2 centiméternyi részt szabadon hagyjunk. Szórjuk meg a lecsepegtetett meggyel. 


A maradék tésztát keverjük össze a lecsepegtetett rummal. Egyenletesen oszlassuk el a a túró tetején. Aprítsuk fel a csoki másik felét, és szórjuk meg vele a tortánk tetejét.


Előmelegített sütőben készre sütjük.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések