Besameles zöldséges csirkemell

Gyorsan elkészíthető egytálétel, mely rizs vagy árpagyöngy körettel is tökéletes. Ha pedig éppen nem kell volán mögé ülnünk, akkor egy kis Chardonnay-t vagy Irsai Olivért ajánlanék hozzá.

Előkészítés: 15 perc, főzés: 20-30 perc.

Hozzávalók (2 személyre):

500 g mirelit vegyes zöldségkeverék
500 g csirkemell
3-4 dl tej
3 gerezd fokhagyma
1 tk. szárított zsálya
1 ek. finomliszt
olívaolaj
só, bors, szerecsendió

Mossuk meg a csirkemellet, majd aprítsuk fel. Keverjük össze a húst zúzott fokhagymával és zsályával, majd öntsük fel annyi tejjel, amennyi ellepi. Legalább pár órán át, de inkább egész este pácoljuk a hűtőben.
Másnap szűrjük le a húst és forró serpenyőben egy kevés olívaolajon pirítsuk meg. Páclevet tegyük addig félre.
Adjuk hozzá a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Pár perc alatt pároljuk készre, majd szórjuk meg lisztel és forgassuk össze.
Öntsük fel a páclével, reszeljünk rá egy kevés szerecsendiót, és forraljuk addig, míg be nem sűrűsödik.
Jó étvágyat! :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések