Chilis babos empanadas

Így télvíz idején jól esnek az olyan ételek, melyek belülről melegítik fel a testünket. Erre a célra a chilis bab tökéletes, és ebben a felállásban kitűnő vendégváró falat is egyben.

Előkészítés: 15 perc, főzés/sütés: 40-60 perc

Hozzávalók:

Tészáthoz
40 dkg finomliszt (BL 55)
20 dkg felkockázott hideg vaj
2 db közepes tojás
ízlés szerint só
+ hideg víz, ha nem lenne elég rugalmas a tészta
+ 1 tojás a kenéshez

Chilis babhoz

50 dkg darált sertéshús vagy marhahús
1/2-1 konzerv kukorica
1 konzerv vörös bab
500 ml paradicsompüré
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk. oregánó
1 tk. bazsalikom
kis csokor friss petrezselyem zöld
chili ízlés szerint
olíva olaj

+10 dkg sajt (trappista, gouda, edámi, ...)

Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, majd csomagoljuk folpackba és pihentessük hűvös helyen, vagy a hűtőben. /A tésztát előre is elkészíthetjük./


A chilis babhoz a hagymát aprítsuk fel és kevés olívaolajon pároljuk meg, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Mikor érezzük már a fokhagyma illatát adjuk hozzá a darált húst. Ha megpuhult keverjük hozzá az átmosott és lecsepegtetett kukoricát, és babot. Fűszerezzük ízlés szerint és keverjük össze a paradicsompürével.


Ha kész tegyük félre kihűlni. Közben nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen a tésztát, és szaggassunk egy pogácsaszaggatóval vagy pohárral köröket, amiket majd betölthetünk egy-egy kanál töltelékkel és sajttal.


Hajtsuk össze a tészta két felét és szorosan zárjuk össze, majd kenjük meg tojással.

180  °C-os előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!

Avokádó krémmel vagy joghurtos mártogatóval tökéletes vendégváró csemege.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések