Paradicsomos mozzarellás csirkemell

Gyors, egyszerű és nem mellesleg finom is. Mi az? :)

Előkészítés 15 perc, sütés ~30 perc 180 °C (légkeverésen 160 °C)

Hozzávalók (2 személyre):

30-40 dkg csirkemell
1 közepes paradicsom
150 g mozzarella
2 gerezd reszelt fokhagyma
só, bors, oregánó, bazsalikom
balzsamecet
olívaolaj, kis darab vaj



Szeleteljük fel a paradicsomot és a mozzarellát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg oregánóval és bazsalikommal. Csirkemell filét is szeleteljük fel, klopfoljuk ki és sózzuk, borsozzuk.

Forró serpenyőben kevés olívaolajon és egy darabka vajon süssük arany barnára mind a két oldalát a csirkemell szeleteknek.

Egy kivajazott sütő tálba fektessük a szeleteket, majd kenjük meg a fokhagymával. A paradicsom és mozzarella karikákkal fedjük be és locsoljuk meg egy kevés olíva olajjal és balzsamecettel (szórófejjel praktikusabban adagolható ebben az esetben).

180 °C-os sütőben készre sütjük.

Jó étvágyat! :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések