Dupla csokis csoki mousse torta

Csoki mousse-ról már mindenki olvashatott ezen az blogon, na de most tortát ölt a tömör csokis gyönyör! :)

Előkészítés: 5 perc, elkészítés: 20 perc

Hozzávalók (23-26 cm formához):

Tésztához:
100 g darált háztartási keksz
50 g zabpehely
50 g olvasztott vaj

Krémhez:
5 dl 30%-os HIDEG habtejszín
1 tasak zselatin fix (nem kell melegíteni)
200 g étcsokoládé
100 g fehér csokoládé
1 narancs reszelt héja
1 lime reszelt héja
1 citrom reszelt héja

A tészta hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd sütőpapírral kibélelt csatos torta forma aljára nyomkodjuk, majd betesszük pár percre a hűtőbe dermedni.


A két tábla összetört étcsokoládét egy kevés tejszínnel mikróban megolvasztjuk. Hasonlóan járjunk el a fehér csokoládéval is. Egy alaposan megmosott narancs héját reszeljük az ércsokihoz, a fehér csokihoz pedig egy lime és egy citrom héját, majd hagyjuk, hogy langyosra kihűljön.


Verjük keményre a hideg tejszínt, és a zselatin fixet dolgozzuk bele! Egy kanál felvert tejszínnel lazítsuk fel az olvasztott fehér és étcsokit, majd a hab kétharmadához keverjük hozzá az étcsokoládénkat, a maradék egy harmadhoz pedig a fehér csokit.

Rétegezzük a tészta tetejére a kétféle csoki habunkat, majd tegyük hűtőbe pár órára, vagy egész éjszakára.
Szórjuk meg a tetejét cukrozatlan kakaó porral.


Tipp:

Ha a tortát egy fél órára betesszük a fagyasztóba, akkor könnyebben le tudjuk húzni a sütőpapírt az oldaláról.
Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések