Padlizsános csirkeragu

Véget ért a nyári vakáció!! :( A nyári szünet végével a GasztroÁlom is megnyitotta konyháját! :)
Remélem minden kedves olvasom örömét leli, majd az új receptjeimben!! Csapjunk is bele a lecsóba, bár lehet a raguba helyénvalóbb volna!!! :P

Előkészítés: 20 perc, főzés: 20 perc

Hozzávalók:

1/2 kg csirkemell vagy felső comb (kicsontozott és felkockázott)
1 nagyobb vagy 2 kisebb padlizsán
közepes fej vöröshagyma
3-4 szál újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 dl passzírozott paradicsom
1/2 tk. bazsalikom
1 tk. oreganó
csipet őrölt rozmaring
só, bors
olívaolaj, kis darab vaj
reszelt sajt

tészta



Főzzük ki a tésztát a csomagolás alapján! Kockázzuk fel először a padlizsánt, és alaposan sózzuk be (ha nem elég zsenge a padlizsán, akkor keserű lehet, ezért sózzuk ki a levét!).



Vágjuk kisebb kockákra a csirkemellet, vagy a kicsontozott csirkecombot.
Serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat egy darabka vajjal, és dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát. Ha a hagyma kezd áttetszővé válni, akkor adjuk hozzá a felkockázott csirkét, majd sózzuk, borsozzuk, és pirítsuk meg minden oldalukat. Majd jöhet a lecsepegtetett padlizsán.  Pirítsuk össze a hozzávalókat, majd forgassuk össze a szeletelt újhagymával és a reszelt fokhagymával. Ha már érezzük a fokhagyma illatát, akkor hozzáadhatjuk a paradicsomot és a többi fűszert. 


Forraljuk jól össze, majd a tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Tipp:

Padlizsán akkor friss, ha kemény, és a külseje sima, rugalmas!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések